Oglasna ploča

Predstavnici i studenti Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali na “12th ISABS Conference on Forensic and Anthropologic Genetics and Mayo Clinic Lectures in Individualized Medicine” u Dubrovniku.

Sudionici konferencije imali su priliku slušati najbolje svjetske znanstvenike i predavače koji su se dotakli sljedećih tema: matematičko modeliranje u terapiji raka, genska terapija, arheološka genetika, nove perspektive u ljudskoj forenzičkoj molekularnoj biologiji, genomika u medicini, farmakogenomika i razvoj lijekova , matične stanice u medicini, regenerativna medicina, ribosomi u medicini, i brojnih drugih.
Treći po redu "Nobel spirit" na 12-oj ISABS konferenciji, ustupio je govornicu trojici nobelovaca kako bi potaknuo javnu raspravu o ulozi znanosti u rješavanju globalnih zdravstvenih problema, kao i akutnih regionalnih problema kao što su odlijev mozgova, demografski pad, kao i kulturne i društvene promijene.
Posebna nam je čast i zadovoljstvo što su predstavnici i studenti Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali na ovoj konferenciji po posebnom pozivu predsjednika organizacijskog odbora prof. dr. sc. Dragana Primorca. Iskreno se zahvaljujemo profesoru Primorcu i cijelom organizacijskom odboru na prilici da prisustvujemo ovako značajnom događaju.