Oglasna ploča

Posjet Trinity College Dublin, u sklopu IQPharm Erasmus + projekta.

U proteklom tjednu predstavnici Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru sudjelovali su u studijskoj posjeti Trinity College Dublin, u sklopu IQPharm Erasmus + projekta.
Prvog dana studijskog posjeta uvodnim riječima prisutnima su se obratili domaćini Martin Henman i Cathal Cadogan. Također, sudionici su imali priliku upoznati se sa strukturom i regulativom farmaceutske struke u Irskoj, kao i farmaceutskog obrazovanja, slušajući obraćanja Joanne Kissane, direktorice i nacionalne koordinatorice za afilijaciju farmaceutske prakse i eksperimentalno učenje te izvanredne profesorice Astrid Sasse, direktorice dodiplomske nastave i učenja na Farmaceutskom fakultetu Trinity College Dublin.
Drugog dana studijskog posjeta svi prisutni imali su priliku promatrati provođenje OSCE (Objective Structured Clinical Examination) ispita.
Posljednjeg dana studijskog posjeta, gospodin Dan Burns, voditelj profesionalnih standarda u farmaceutskom društvu Irske, osvrnuo se na ulogu Farmaceutskog društva Irske, kao regulatornog tijela farmaceutske struke, u osiguranju kvalitete u farmaceutskoj praksi u Irskoj. Na posljetku, izvanredni profesor Theo Ryan prisutnima je dao uvid u sve aspekte kreiranja i provođenja OSCE (Objective Structured Clinical Examination) ispita.