Oglasna ploča

Pharmabridge – program razmijene koju nam pruža FIP

Kroz program Pharmabridge, Zaklada FIP podržava i potiče globalne veze i suradnje za jačanje farmaceutske prakse, obrazovanja i znanosti.

Program Pharmabridge podržava uparivanje razmjena uživo između domaćina i zainteresiranih gostiju od 1999. godine kada ga je osnovala Agathe Wehrli. Od 2001. podržano je preko 179 razmjena uživo. Dok je većina razmjena bila farmaceutska praksa bazirana u bolničkim ili društvenim okruženjima ili akademskim okruženjima, budući planovi su također podržati razmjene uživo među farmaceutskim znanstvenicima.

Tijekom pandemije nije bilo moguće organizirati program razmijene na tradicionalni način „uživo“. Zbog čega su članovi Pharmabridge programa razvili virtualne suradnje te bi sada taj način prošili i dalje kako bi održali cilj ovog FIP-ovog  programa.

O Pharmabridge programu pogledajte više ovdje

https://www.fipfoundation.org/pharmabridge/

Kako funkcionira ova vrsta suradnje?

Prvi korak je registracija na program Pharmabridga na službenim  stranicama FIP-a.  Tu unosite svoje interese i područja djelovanja. Nakon toga će vas kontaktirati odgovorna osoba te dalje s vama razgovarati o vrsti podrške koju možete ponuditi  ili tražite u područjima farmaceutske prakse, farmaceutskog obrazovanja ili farmaceutskih znanosti. Na temelju ovih razgovora,pokušat će vas povezati s pojedincima ili grupama kojima je potrebna podrška u području koje nudite ili od kojih možete dobiti potrebno znanje i iskustvo. Nakon ovih preliminarnih virtualnih razgovora možete bolje odrediti je li potrebna osobna razmjena na licu mjesta ili se podrška može nastaviti virtualno.

Planiranje vaše suradnje

Važno je imati dobro detaljan plan vaše suradnje kako bi oba partnera razumjela što je cilj i kako ga se može postići. Svi koji se registriraju na Pharmabridgeu moraju dostaviti :

1) svoj životopis,

2) izjavu o pogodnostima i

3) opis strukture i vremenski okvir za suradnju koju traže

Izjava o prednostima trebala bi opisati njihove ciljeve jer su oni osnova za iskustvo suradnje. Struktura i vremenski okvir trebaju navesti vrstu iskustva, uključujući virtualno i osobno, kao i predloženi raspored i krajnju točku.

Grupna suradnja

Virtualnom vezom također je moguće mentorirati i podučavati veću grupu farmaceuta. Ovaj način suradnje je još uvijek u preliminarnoj fazi. Ukoliko imate interese za ovu vrstu suradnje možete se javiti na istim stranicama te dati svoj prijedlog ili samo iskazati interes i područje interesa te ćete biti kontaktirani.

FIP-KONGRES U BRISBANEU

Pharmabridge će biti domaćin programa na Kongresu FIP-a 2023. u utorak, 26. Rujna 2023. u 14.30-16. Čut ćemo o iskustvima Pharmabridgea i od onih koji su bili domaćini te od onih koji  su bili gosti. Te će se  zatim razgovarati o tome kako razviti daljnju suradnju u Pharmabridgeu.

Molimo sve studente, profesore, znanstvenike, doktorante te druge osobe koje se bave farmaceutskom strukom na bilo koji način te imaju interes razmijene i stjecanja iskustva od bilo koje zemlje članice FIP-a da se prijave na ovaj link:

https://www.fipfoundation.org/pharmabridge/pharmabridge-questionnaire-form/