Oglasna ploča

DESET GODINA FARMACEUTSKOG FAKULTETA

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je svečana promocija monografije Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u čast 10. obljetnice postojanja ovog fakulteta.
Dan ranije, u sklopu ove godišnjice, održan je znanstveno-stručni skup "Mostarski farmaceutski dani" koji je okupio znanstveno-nastavno osoblje Sveučilišta u Mostaru i ponudio nove spoznaje velikom broju zainteresiranih koji su mogli saznati novosti iz područja biomedicine i farmacije.

Današnju promociju monografije otvorio je rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić pohvalnim riječima o samom fakultetu i monografiji. Pri tome je istaknuo da se osjeća kao dio ove fakultetske obitelji od prvog dana osnivanja.

Ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru prof. dr. sc. Ante Kvesić ja u svom govoru istaknuo kako je imao ogromnu sreću što je odlučio podržati ovaj projekt i angažirati se s nastavnim osobljem u pregovorima sa Sveučilištem u Zagrebu.

Povodom promocije monografije prisutnima se obratila i bivša studentica Marta Mandić koja je u svom govoru naglasila važnost dobrih odnosa koji vladaju na fakultetu i pomoći koju studenti svakodnevno imaju.

Povodom desete godišnjice, za osobit doprinos u radu Fakulteta dodijeljene su i prigodne jubilarne nagrade za zaposlenike ovog fakulteta, Mirjani Marić, Aneli Šušak i Franji Jurilju.

Dekanica fakulteta prof. dr. sc. Monika Tomić se u vrlo emotivnom izlaganju obratila nazočnima pri čemu se prisjetila prvih dana i problema prilikom pokretanja fakulteta. U takvim procesima istaknula je važnost zajedničke suradnje i prijatelja koje je na tom putu stekla.

Glavna urednica monografije, Jadranka Duranović naglasila je važnost ove monografije za jednu instituciju kao što je Farmaceutski fakultet te pojedinačno naglasila važnost svakog poglavlja i zanimljivost ovog štiva kao vječnog spomena na jedan projekt.