Oglasna ploča

Održan stručni skup “Fitoterapija u ljekarničkoj praksi”.

U organizaciji Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, u utorak 29.5.2018. godine održan je stručni skup "Fitoterapija u ljekarničkoj praksi".
Prof. dr. sc. Sanda Vladimir - Knežević, predstojnica Zavoda za farmakognoziju i redovita profesorica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Farmaceutskog fakulteta u Mostaru, predvodila je usavršavanje održavanjem predavanja i praktičnih stručnih predavanja. Preko 60 magistara farmacije imalo je priliku iz prve ruke upoznati se s pravilnom uporabom biljnih preparata, oprezima, interakcijama i posebnim mjerama upozorenja. U vremenu kada se sve više ljudi okreće pripravcima na bazi ljekovitog bilja i fitoterapiji, te takvu terapiju često kombinira s farmakološkim pripravcima, za ljekarnike je ova radionica bila od izuzetnog značaja.
Cijeli skup podržali su Sveučilišna klinička bolnica Mostar, Komora magistara farmacije FBiH, te domaća farmaceutska tvrtka FARMAVITA D.O.O. SARAJEVO, koja se pokazala kao izuzetan partner.
Stručni skup je također bila prilika da se ljekarnici u alergijskoj sezoni upoznaju s novim proizvodom BETIDEN - antihistaminski gel za sve uzraste, čije je djelovanje i primjenu kroz stručno komercijalno predavanje pojasnili djelatnici Farmavite.
Stručno usavršavanje je zadovoljilo kriterije bodovanja, tako da će magistrima farmacije koji su nazočili biti omogućeno profesionaliziranje ove edukacije.
Skupovi poput ovog velik su iskorak za mladu ustanovu Farmaceutskog fakulteta, a od izuzetnog su značaja za sve ljekarnike koji se u svakodnevnom radu moraju kontinuirano educirati i usavršavati, te svaki novi radni dan započeti sa spremnošću za nova učenja.
Nadamo se kako je ovo početak jedne nove tradicije, te napominjemo da su vrata Farmaceutskog fakulteta uvijek otvorena za sve oblike suradnje.