Oglasna ploča

Natječaj za stipendije Fondacije Konrad Adenauer 2022.

Fondacija Konrad Adenauer je i ove godine raspisala konkurs za dodjelu stipendija za studij u BiH. U prilogu je link na konkurs, formular za prijavu,kao i tekst konkursa:

https://www.kas.de/bs/kas-international/detail/-/content/20-stipendija-za-2022-2023-godinu

20 stipendija za 2022/2023. godinu
USLOVI ZA PRIJAVU
• redovan studij na 1. ili 2. godini drugog ciklusa / 4. ili 5. godini integrisanog studija (sve studijske grupe) na nekom od univerziteta u BiH u akademskoj 2022/2023. godini
• aktivan volonterski angažman u bosanskohercegovačkom društvu i prosjek ocjena najmanje 8,00 odnosno 3,5 (svi ispiti od početka studija uključujući i prvi ciklus)
• kandidat*kinja ne smije biti u radnom odnosu, starost do 30 godina, državljanstvo BiH; interes za rad Fondacije, poštivanje vrijednosti za koje se zalaže Fondacija, kandidat*kinja ne smije primati stipendiju druge organizacije

S obzirom da je ove godine broj prijava relativno mali, rok za prijavu je produžen do 28. oktobra. Povodom dvadesetog  rođendana programa stipendiranja Fondacije Konrad Adenauer u BiH, ove godine bit će dodijeljeno 20 stipendija. Stipendija obuhvata mjesečni iznos od 320 KM u periodu od jedne akademske godine, kao i prateći program za stipendiste i stipendistice u toku i nakon samog stipendiranja, te pristup mreži alumnista i alumistica Fondacije Konrad Adenauer.

 

Formular za prijavu 2022

Konkurs KAS 2022