Oglasna ploča

Javna rasprava – studij Laboratorijska biomedicina

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru ovim putem poziva zainteresiranu javnost da se uključi u javnu raspravu, te svojim prijedlozima, primjedbama i eventualnim korekcijama pridonese ustrojavanju preddiplomskog sveučilišnog studija Laboratorijska biomedicina na Farmaceutskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Na Javnoj raspravi bit će predstavljeni razlozi pokretanja studija, stvaranje preduvjeta za pokretanje studija, cilj studija, stečene kompetencije tijekom studija, poslovi za koje će studij osposobiti studente, značenje studija za zdravstvenu profesiju, te prijedlog nastavnog plana i programa studija.

Svi prikupljeni prijedlozi, primjedbe, komentari i informacije će se evaluirati, te uključiti u konačnu verziju nastavnog plana i programa studija.

Javna rasprava održat će se dana 24. ožujka 2023. godine, s početkom u 11. 00 sati u prostorijama Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u predavaonici 208 (prvi kat) na adresi Matice hrvatske b.b.

Istog dana održat će se Javna rasprava u postupku redovite revizije nastavnog plana i programa u kojoj se ne uvodi novi smjer - studij farmacije, koja je propisana Pravilnikom o postupku donošenja novih i revizije postojećih studijskih programa na Sveučilištu u Mostaru (ur. broj: 01-993-1/22 od 23. veljače 2022.).

U raspravu će biti uključeni nastavnici, poslodavci i njihovi zaposlenici (alumni), studenti, strukovna udruženja, predstavnici tržišta rada i druge relevantne organizacije.

Unaprijed zahvaljujemo svima koji će se odazvati ovom pozivu i sudjelovati u javnoj raspravi, te svojim prijedlozima, primjedbama i komentarima doprinijeti konačnom prijedlogu studija, odnosno reviziji postojećeg studija farmacije.