Oglasna ploča

IQPharm Erasmus+ projekt- Održana radionica pod nazivom “Training for Teaching staff for OSCE – OSCE training workshop”

U razdoblju od 14. do 17.09.2021. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu održana je radionica pod nazivom "Training for Teaching staff for OSCE – OSCE training workshop" u sklopu WP 2.4. OSCE development IQPharm projekta.

Prvog dana četverodnevne radionice sudionici su imali priliku poslušati predavanja:

• doc. dr. sc. Ana Šešelja Perišin  "Introduction to OSCE"
• dr. sc. Josipa Bukić – "OSCE prerequisite – framework of competencies" i "OSCE blueprint"
• dr. sc. Doris Rušić – "OSCE preparation – workstations"
• dr. sc. Dario Leskur – "OSCE preparation – evaluation and reporting".

Moderiranje diskusije i završna riječ pripala je prof. dr. sc. Darku Modunu.

Drugog dana radionice sudionici su prisustvovali OSCE ispitu za studente završne (pete) godine studija farmacije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Predstavnici partnerskih sveučilišta aktivno su sudjelovali na svim stanicama OSCE ispita.

Treći dan radionice bio je posvećen diskusiji o provedenom OSCE ispitu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, katedri za farmaciju. Posebna pažnja tijekom konstruktivne diskusije usmjerena je na izazove koji se očekuju prilikom implementacije OSCE ispita na studijima farmacije u Bosni i Hercegovini, kao i strategijama rješenja istih.

Četvrtog dana radionice sudionici su donijeli zajedničke zaključke te je isplaniran nastavak aktivnosti vezanih za implementaciju OSCE ispita na studijima farmacije u Bosni i Hercegovini.
U radionici su sudjelovali profesori i asistenti Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru (Bosna i Hercegovina) te Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu (Srbija).