Oglasna ploča

,

GRAĐANI SE INFORMIRALI O ZDRAVLJU BUBREGA

U sklopu globalnog obilježavanja Svjetskog dana bubrega, kojemu se ove godine pridružio i Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru, u prostorijama tržnog centra "Mepas Mall" u Mostaru održana su besplatna savjetovanja za građane i pacijente o zdravlju bubrega. Farmaceutski fakultet i Studentski zbor Farmaceutskog fakulteta imali su mnoštvo sugovornika o ovoj temi, koji su htjeli znati nešto više o očuvanju zdravlja ovih vitalnih organa. Svi zainteresirani mogli su o zdravlju svojih bubrega, prigodnoj terapiji i liječenju savjetovati se sa dekanicom Farmaceutskog fakulteta, prof. dr. sc. Monikom Tomić.

Dr. Tomić, kao priznati stručnjak u području nefrologije sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom, uvijek ističe važnost ranog prepoznavanja bolesti, racionalne farmakoterapije i uloge liječnika i ljekarnika u prepoznavanju i liječenju bubrežnih oboljenja i oboljenja povezanih s radom bubrega. U savjetovalištu su sudjelovali i studenti fakulteta, budući magistri farmacije, koji će putem svog budućeg zanimanja zauzeti ključno mjesto u zdravlju pacijenta i terapiji koja se koristi u njihovom liječenju.
Događanjima i edukacijama pridružio se i gospodin Ivo Zovko kojemu je prije sedam godina napravljena transplantacija bubrega i gušterače, sa šećernom bolešću kao osnovnom pozadinom. Prije toga je četiri godine proveo na programu hemodijalize. Gospodin Zovko danas živi vrlo kvalitetan život, kao rezultat kvalitetne transplantacije i brige zdravstvenih djelatnika.
Velik odaziv koji su nam pokazali svi zainteresirani građani, kao i primjer gospodina Ive Zovke poziva nas kao organizaciju da i dalje nastavljamo s ovakvim i sličnim edukacijama, kako bismo zdravlje čovjeka stavili na prvo mjesto.