Oglasna ploča

FARMACEUTSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U MOSTARU UKLJUČEN U IQPHARM PROJEKT

Projekt ,,Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina“ (IQPharm) fokusiran je na povećanje kvalitete studija farmacije u Bosni i Hercegovini. Sveučilište u Mostaru je preko ustrojbene jedinice Farmaceutskog fakulteta uključen u provođenje i implementaciju projektnih aktivnosti kao partner u ovom projektu. 
Farmaceutski fakultet Univerziteta u Sarajevu koordinira i provodi projekt IQPharm, a ostali partneri su Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Tuzli, Univerzitet u Novom Sadu (Srbija), Sveučilište u Splitu (Hrvatska), D'Annunzio University of Chieti-Pescara (Italija) i Trinity College Dublin the University of Dublin (Irska). Projekt će se odvijati u razdoblju od 15. 01. 2021. do 14. 01. 2024. godine.
Projekt IQPharm generalno ima za cilj podizanje kvaliteta i modernizaciju studija farmacije na javnim sveučilištima u BiH, uključujući jačanje polustrukturiranog iskustvenog obrazovanja u skladu sa EU standardima i propisima visokog obrazovanja, posebno za regulirane profesije, među kojima je i farmacija, a time i bolje zapošljavanje magistara farmacije.
 
Ovaj projekt rezultirat će novim aktivnostima i načinima edukacije u farmaceutskoj profesiji.