Oglasna ploča

Ciklus radionica „Ljepota iz kućnog ormarića“

Dana 24. ožujka 2021. godine je u prostorijama Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru započeo ciklus radionica pod nazivom „Ljepota iz kućnog ormarića“ u organizaciji studentske sekcije za farmakologiju i imunologiju PHARMiON.
U radionici je sudjelovalo 10 studenta polaznika radionice (od čega 3 studenta Medicinskog fakulteta i 7 studenata Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru), organizatori radionice (studentice Tomislava Banožić i Ana-Zorica Pavičić) te asistentice Farmaceutskog fakulteta, magistre Ivona Tomić i Ivana Matić.
Radionica se sastojala iz teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu su polaznici imali priliku slušati o osnovama pisanja recepata te o tvarima koje su studenti koristili u izradi svojih pripravaka. Nakon uspješno odrađenog praktičnog dijela radionice, svaki od polaznika je izradio dva farmaceutska pripravka – kremu za ispucala stopala i kremu protiv starenja.
Ovakva vrsta radionica je od izuzetne koristi za poboljšanje studentskih praksi i obrazovnih ishoda polaznika biomedicinskih fakulteta, budući da priprema studente za aktivan praktični rad u struci. Posebice se to odnosi na farmaceutske pripravke, galenske i magistralne lijekove, koji predstavljaju osnovicu ljekarničkog poziva u praksi. Vjerujemo kako je ovo početak jedne dobre prakse koja će se i u budućnosti održavati u korist svih polaznika ove radionice.