Oglasna ploča

ČESTITKA POVODOM SVJETSKOG DANA FARMACEUTA

Poštovane kolegice i kolege,

Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru na čelu s dekanicom prof. dr. sc. Monikom Tomić, želi uputiti iskrene čestitke svim magistrima farmacije, farmaceutskim tehničarima i svima uključenima u područje ljekarništva i farmaceutske djelatnosti, povodom Svjetskog dana farmaceuta!
Otkako ga je ustanovila Međunarodna farmaceutska federacija (engl. International Pharmaceutical Federation, FIP), 25. rujna postao je simbolom farmaceutske djelatnosti u svim dijelovima svijeta.
Pandemija uzrokovana SARS-CoV-2 virusom na površinu je izvukla sva znanja, vještine i sposobnosti kojima su opremljeni moderni farmaceuti, te je danas više nego ikad prije vidljivo široko obrazovanje koje farmaceuti prolaze. Oni predstavljaju prvu liniju obrane od bolesti, stručnjaci kojima vjerujemo i kojima se obraćamo u kriznim situacijama. Farmaceutsko poslanje u svojoj osnovi sadrži pacijenta kao glavnu orijentaciju.
Farmaceutski fakultet Sveučilišta u Mostaru stoga prati europske trendove u visokom obrazovanju farmaceuta, te iste implementira u svoj nastavni proces, kako bi diplomu naše ustanove nosili visokoobrazovani stručnjaci koji svojim izlaznim kompetencijama mogu parirati europskim kolegama.
Posebice iskrenu čestitku želimo uputiti svim magistrima farmacije koji su diplomirali na našem fakultetu, a koji danas u svom okruženju i životnom pozivu vjerno promiču ozbiljnost i etičnost ljekarničke struke.

Sretan vam Međunarodni dan farmaceuta!