Oglasna ploča

Mobilnost studenta u akademskoj godini 2024./2025.

Otvoreni su natječaji za mobilnost unutar Erasmus+ stipendijskog programa razmjene u akademskoj godini 2024./2025. kako slijedi:

  1. Natječaj za stipendiranje mobilnosti studenata Sveučilišta u Mostaru za preddiplomski i diplomski studij u ljetnom semestru akademske godine 2024./2025. u okviru Erasmus+ KA171 programa razmjene za Masaryk Sveučilište u Brnu (Češka) za šest (6) stipendija.

Rok za podnošenje prijava je 25. rujna 2024.

Poveznica za cjeloviti tekst natječaja: https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-za-stipendiranje-mobilnosti-studenata-sveucilista-u-mostaru-za-masaryk-sveuciliste-3/

  1. Natječaj Veleučilišta Baltazar u Zaprešiću, Republika Hrvatska za stipendiranje studentske SMS mobilnosti u okviru Erasmus+ programa u zimskom ili ljetnom semestru akademske godine 2024./2025.

Studenti prvog i drugog studijskog ciklusa se mogu prijaviti za mobilnost u polju ekonomije, menadžmenta te komunikacijskih i informacijskih znanosti.

Rok za podnošenje prijava je zaključno 30. rujna 2024.

Poveznica za cjeloviti tekst natječaja: https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-veleucilista-baltazar-u-zapresicu-(rh)-za-stipendiranje-studentske-sms-mobilnosti/

  1. Natječaj za Veleučilište u Virovitici, Republika Hrvatska, za studentsku mobilnost preddiplomskog studija ekonomije i/ ili informacijskih i komunikacijskih tehnologija (ICT) u okviru Erasmus+ KA171 programa razmjene u zimskom ili ljetnom semestru akademske godine 2024./2025.

Rok za podnošenje prijava je zaključno 30. rujna 2024.

Poveznica za cjeloviti tekst natječaja: https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-za-veleuciliste-u-virovitici-(republika-hrvatska)-za-studentsku-mobilnost-u/

  1. Natječaj za University of Applied Sciences/ Hochschule Bonn-Rhein-Sieg, Sankt Augustin (Bonn), Njemačka za studentsku mobilnost na drugom i trećem ciklusu u ljetnom semestru akademske 2024./2025. u okviru Erasmus+ KA171 programa mobilnosti. Za Sveučilište u Mostaru su odobrene 4 stipendije za područje računarstva i informatike.

Rok za podnošenje prijava je zaključno 30. rujna 2024.

Poveznica za cjeloviti tekst natječaja: https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-za-university-of-applied-sciences-hochschule-bonn-rhein-sieg-sankt-augustin-(bonn)/

  1. Otvoren je natječaj za stipendiranje mobilnosti studenata Sveučilišta u Mostaru u ljetnom semestru akademske godine 2024./2025. u okviru Erasmus+ KA171 programa razmjene za Jan Dlugosz University in Czestochowa (Poljska) za jednu (1) stipendiju u području ISCED 0213: Fine arts za sva tri studijska ciklusa.

Rok za podnošenje prijava je 30. rujna 2024.

Poveznica za cjeloviti tekst natječaja: https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-za-stipendiranje-mobilnosti-studenata-sveucilista-u-mostaru-za-masaryk-sveuciliste-2/

  1. Otvoren je natječaj za stipendiranje mobilnosti studenata Sveučilišta u Mostaru za stipendiranje SMS studentske kreditne mobilnosti za sva tri ciklusa u okviru Erasmus+ KA171 programa u trajanju od pet mjeseci za ljetni semestar akademske godine 2024./2025. za Sveučilište u Zagrebu (Hrvatska).  Za SUM su odobrene dvije (2) stipendije koje se odnose na sve ustrojbene jedinice SUM-a osim Filozofskoga fakulteta. Također postoji mogućnost dodatka za jednu (1) stipendiju studentu s manje mogućnosti, a koji treba biti iz jedne od sljedeće 3 kategorije:
  • Studenti nižeg socioekonomskog statusa
  • Studenti koji imaju status izbjeglice, tražitelja azila ili migranta
  • Studenti čije je osobno, fizičko, mentalno ili zdravstveno stanje takvo da njihovo sudjelovanje u projektu/aktivnosti mobilnosti ne bi bilo moguće bez dodatne financijske ili druge vrste potpore.

Dokazna dokumentacija kojom se dokazuje navedeni status iz jedne od ove 3 kategorije je dostupan na poveznici

https://www.ampeu.hr/files/Dodatak_studenti_manje_mogucnosti_KA171_2023-kategorije.pdf

Rok za podnošenje prijava je 30. rujna 2024.

Poveznica za cjeloviti tekst natječaja: https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-za-stipendiranje-mobilnosti-studenata-sveucilista-u-mostaru-za-masaryk-sveuciliste-1/

  1. Otvoren je natječaj Sveučilišta u Valenciji (Španjolska) za stipendiranje studentske mobilnost u okviru Erasmus+ programa u trajanju od pet mjeseci (veljača – srpanj) za ljetni semestar akademske godine 2024./2025.

Prema potpisanom ugovoru studenti prvog studijskog ciklusa se mogu prijaviti za mobilnost. Za Sveučilište u Mostaru je odobreno 6 studentskih stipendija za mobilnosti koje se mogu iskoristit do 31.7.2025.

Rok za podnošenje prijava je 30. rujna 2024.

Poveznica za cjeloviti tekst natječaja: https://www.sum.ba/objave/medunarodna-suradnja-obavijesti/natjecaj-sveucilista-u-valenciji-(spanjolska)-za-stipendiranje-studentske-mobilnost-u-okviru/