Oglasna ploča

11. SIMPOZIJ MAGISTARA FARMACIJE

U organizaciji Komore magistara farmacije FBiH u Sarajevu je od 16. do 18. studenoga 2018. godine održan 11. simpozij magistara farmacije. Na simpoziju je sudjelovalo preko 1000 sudionika, većinom magistara farmacije iz BiH, te susjednih zemalja, ali i Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država.
Tema simpozija bio je dijabetes, s posebnim naglaskom uloge suvremenih farmaceuta u tretmanu i prevenciji dijabetesa. Kroz interaktivna predavanja i radionice, sudionici su nili u prilici slušati različite predavače iz Bosne i Hercegovine i svijeta, na različite teme vezane uz dijabetes.
Simpozij je zaključen s novim saznanjima i idejama o novim ulogama farmaceuta, te će zaključci simpozija biti poslani svim relevantnim institucijama iz područja zdravstva i obrazovanja.

Na simpoziju su sudjelovali i predstavnici Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, te dekanica Fakulteta prof. dr. sc. Monika Tomić, koja je održala predavanje na temu "Dijabetička nefropatija".
Čestitamo Komori magistara farmacije FBiH na jednom izuzetnom i dobro organiziranom skupu, te se radujemo svim narednim simpozijima i kongresima koji za cilj imaju jačanje pozicije farmaceuta u lancu javnog zdravstva.