Događaji/vijesti

Promocija prve generacije magistara farmacije

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas je upriličena svečana promocija prve generacije magistara farmacije Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Tom prigodom, dekanica Farmaceutskog fakulteta Monika Tomić uručila je diplome za 16 magistara farmacije.

– Dragi naši diplomanti, zbog vaše ozbiljnosti, ustrajnosti i odgovornosti, danas smo svi ponosni. Vi ste utrli put nekim novim naraštajima za koje želimo vjerovati da će imati puno bolje uvjete. Vama i svima koji dolaze svakako želim puno poslovnog i privatnog uspjeha – kazala je Tomić.

Ocijenila je kako su utrli put kvalitetnom programu studiranja i to s kvalitetnim nastavnim kadrom, te da ne zaostaju za farmaceutskim fakultetima u BiH, ali i okruženju.

Rektorica mostarskoga Sveučilišta Jerka Ostojić govorila je o opravdanosti odluke da se pokrene Farmaceutski fakultet, podsjetivši i na negativna mišljenja o toj ideji.

– Vrijedilo je, jer je ovo društvo dobilo mlade obrazovane magistre farmacije, te stručnjake kompetentne za razvoj, pripremu, čuvanje, rukovanje i distribuciju lijekova. Ovo društvo je dobilo sposobne stručnjake za pružanje usluga na svim područjima farmaceutske djelatnosti, a  dobili smo i jamstvo da će zdravstveni sustav biti na još većoj razini – naglasila je rektorica Ostojić.

Ovom prigodom uručene su i zahvalnice prodekanu za nastavu prof. dr. Juraju Geberu, akademiku i dugogodišnjem djelatniku Farmaceutskog fakulteta u Zagrebu te ravnatelju SKB-a Anti Kvesiću, a dodijeljene su i dekanove nagrade najboljim studentima.

Svečanosti je, među ostalima, nazočio federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić