Događaji/vijesti

Uspjeh studenata Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Sjajne vijesti stižu iz Hyderabada iz daleke Indije, gdje se održava 61. godišnji kongres Međunarodne udruge studenata farmacije -International Pharmaceutical Students’ Federation (IPSF).

”Studentski zbor Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru je nakon primanja u EPSA – European Pharmaceutical Students’ Association, primljen i kao član IPSF-a, što našu organizaciju čini jedinom u Bosni i Hercegovini koja ima zastupljenost u europskim i međunarodnim studentskim tijelima iz područja farmacije,” navode iz Studentskog zbora Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Studenti su pristupili pripremanju i izvršavanju svih traženih zaduženja od strane ISPF-a, te je Generalnom zboru 61. kongresa IPSF-a putem videolinka prikazan Fakultet te ova studentska organizacija. Predsjednik Zbora Fakulteta, Martin Kondža, pojasnio je razloge pristupanja IPSF-u, strukturu organizacije, provedene projekte i buduće zadaće.

Nakon tajnog glasovanja, Studentski zbog Farmaceutskog fakulteta primljen je kao novi član IPSF-a većinom glasova.

”Radujemo se budućoj suradnji sa našim kolegama diljem svijeta, a pristupanjem ovoj krovnoj organizaciji našim studentima otvorena su vrata novih mogućnosti i prilika za djelovanje na međunarodnoj razini, mogućnost studentske razmjene, pristup u odlučivanju o svim relevantnim temama iz područja međunarodne farmacije, pristup znanstvenim člancima, međunarodnim projektima i još puno toga,” navode iz Zbora.

IPSF je jedna od najstarijih studentskih organizacija, a predstavlja krovnu udrugu studenata farmacije na međunarodnoj razini čija je uloga međunarodna promocija farmacije, briga o javnom zdravstvu, studentskom statusu, znanosti, edukaciji, stoji u priopćenju Studentskog zbora Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.